Urodziny, rocznice, chrzciny, stypy i każdego typu imprezy okolicznościowe to specjalność Dworku. Naszym doświadczeniem jest wieloletnia działalność firmy i setki przyjęć organizowanych na naszych salach każdego roku. By docenić wagę odbywającego się wydarzenia, zapewniamy także obsługę na najwyższym poziomie.
Organizujemy przyjęcia już od kilkunastu do nawet 60 osób. Dysponujemy także miejscami noclegowymi.
PROPOZYCJA MENU 2024
ZUPA – do wyboru jedna pozycja
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Krem borowikowy z grzankami
- Krem z pomidorów secchi z emulsją i grzankami
- Krem porowy
DANIE GŁÓWNE
Wybór mięs (2 szt./os.) – do wyboru 3 pozycje
- Tradycyjna rolada śląska
- Policzki wołowe marynowane w winie
- Kaczka pieczona po staropolsku
- Kotlet drobiowy z serem mozzarella i pomidorami
- Peklowany karczek nadziewany wędzonką
- De Volaille z masłem czosnkowym
- Medalion wieprzowy z boczniakiem
- Schab z kapustą i serem wędzonym
DODATKI SKROBIOWE – do wyboru 2 pozycje
- Ziemniaki z wody
- Kluski śląskie
- Frytki
- Mix kaszy orkiszowej i jęczmiennej z warzywami
DODATKI WARZYWNE – do wyboru 3 pozycje
- Surówka z marchwi
- Surówka wiosenna z kapusty białej
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z selera
- Buraczki klasyczne
- Bukiet gotowanych jarzyn z prażonymi migdałami
- Mix sałat z jogurtem
- Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
- Kapusta biała na ciepło z koperkiem
DESER – do wyboru jedna pozycja
- Mix ciast koktajlowych 1,5szt./os.
- Mascarpone z musem truskawkowym
- Panna cotta waniliowa z miętą i malinami
- Mus karmelowy (snikers)
ZAKĄSKI ZIMNE:
- tortilla z szynką + tortilla warzywna
- patera własnych wyrobów:
- roladka szpinakowo-serowa
- pasztet dworki
- terrina drobiowa z musem brzoskwiniowym - deska szlachetnych serów z orzechami
- befsztyk tatarski
- kurczak w galarecie
- kieszonki z ciasta francuskiego z warzywami
- skrzydełka z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
- 2 rodzaje sałatek (do wyboru: sałatka ryżowa z prażonymi ziarnami zbóż / sałatka cezar / sałatka brokułowa / sałatka grecka / sałatka meksykańska)
- 2 rodzaje śledzików (do wyboru: śledź w musztardzie dijon / śledź na ostro po węgiersku / śledź po polsku / ryba w occie)
- pieczywo/ masło
NAPOJE
- Woda, soki owocowe – bez limitu
- Kawa oraz herbata – bez limitu
Koszt: 195 zł/os.
KOLACJA: (w kociołku jedna propozycja do wyboru)
- Gulasz z żołądków drobiowych z warzywami
- Barszcz z pasztecikiem
- Strogonoff z chrupiącą bułką z pieca
- Julienne z papryką
Koszt: 25 zł/os.
KOLACJA: (porcjowo jedna propozycja do wyboru)
- Roladka drobiowa z suszonymi pomidorami / sos serowy / gnocchi / surówka z marchewki
- Sakiewki z schabu z farszem warzywnym / puree / bukiet sałat
- Dorsz ze szpinakiem / wedges'y / surówka z kiszonej kapusty
- Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim z boczkiem / sos grzybowy / ziemniaczki pieczone / surówka z kapusty pekińskiej
Koszt: 45 zł/os.
Dodatkowo proponujemy
- Napoje gazowane 0,2l – 7 zł/szt.
- Piwo Tyskie lane 0,5l – 12 zł/szt.
- Wino białe/czerwone – 50 zł/but.
- Patera z owocami – 8 zł/os.
- Tort – 15 zł/os.
PROPOZYCJA MENU 2025
ZUPA – do wyboru jedna pozycja
- Tradycyjny rosół z makaronem
- Krem borowikowy z grzankami
- Krem warzywny z marynowanym podgrzybkiem
- Krem z palonej papryki z serem feta
DANIE GŁÓWNE
Wybór mięs (2 szt./os.) – do wyboru 3 pozycje
- Tradycyjna rolada śląska
- Rolada wieprzowa
- Udko z kaczki
- Schab pieczony ze śliwką
- De Volaille z masłem czosnkowym
- Sznycel ze szpinakiem i fetą
- Medalion wieprzowy z boczniakiem
- Roladki drobiowe z suszonym pomidorem i serem feta
DODATKI SKROBIOWE– do wyboru 2 pozycje
- Ziemniaki z wody
- Kluski śląskie
- Frytki
- Ryż z warzywami
DODATKI WARZYWNE – do wyboru 3 pozycje
- Surówka z marchwi
- Surówka wiosenna z kapusty białej
- Buraczki klasyczne
- Bukiet gotowanych jarzyn z prażonymi migdałami
- Kapusta czerwona gotowana z boczkiem
- Kapusta biała na ciepło z koperkiem
DESER – do wyboru jedna pozycja
- Mix ciast koktajlowych 1,5szt./os.
- Deser mango - marakuja
- Panna cotta waniliowa z miętą i malinami
ZAKĄSKI ZIMNE:
- patera mięs pieczonych i warzyw
- deska szlachetnych serów z orzechami
- tatar z dodatkami
- tymbaliki drobiowe
- placek rosti z tworogiem i szynką / kurczak vege
- talerz mix (pierożki giose, skrzydełka z kurczaka, stixy serowe)
- 2 rodzaje sałatek (do wyboru: sałatka makaronowa z szynką / sałatka cezar / sałatka brokułowa / sałatka grecka / sałatka gyros)
- 2 rodzaje śledzików (do wyboru: dorsz w occie, śledź w śmietanie z czosnkiem, sledź na ostro z papryką/ śledź w oleju z cebulką)
- pieczywo/ masło
NAPOJE
- Woda, soki owocowe – bez limitu
- Kawa oraz herbata – bez limitu
Koszt: 225 zł/os.
KOLACJA: (w kociołku jedna propozycja do wyboru)
- Gulasz węgierski
- Barszcz z pasztecikiem
- Bograc z kluseczkami
- Flaczki tradycyjne
Koszt: 30 zł/os.
KOLACJA: (porcjowo jedna propozycja do wyboru)
- Filet hawajski / frytkami / surówką z białej kapusty
- Sakiewki z schabu z farszem warzywnym / puree / bukiet sałat
- Grilowana pierś z rikotta / dufinki/ surówka z kapusty pekińskiej
- Schab z kapusta i serem wędzonym / ziemniaki pieczone / tzatzyki
Koszt: 50 zł/os.
Dodatkowo proponujemy
- Napoje gazowane 0,2l – 8 zł/szt.
- Piwo Tyskie lane 0,5l – 13 zł/szt.
- Wino białe/czerwone – 50 zł/but.
- Patera z owocami – 10 zł/os.
- Tort – 20 zł/os.
Do Państwa dyspozycji również indywidualnie dopasowane menu i ramy imprezy ustalane na spotkaniu z managerem, który trafnie doradzi w wszelkich zawiłych kwestiach.
Manager
Dorota Łukaszczyk
tel. 533 380 280
d.lukaszczyk@dworekprzyzamku.pl
Warunki rezerwacji
REZERWACJE OGÓLNE:
– Wynajem sali w godzinach otwarcia lokalu – GRATIS
Po wyznaczonych godzinach otwarcia lokalu za każdą rozpoczętą godzinę doliczana jest opłata
w wysokości 200 zł